SM-brons i barmarksdrag

Svenska Briard & Picardklubben

SM-brons i barmarksdrag 20-22 oktober 2023

Grattis återigen till Linda med bronset och Jonas med 4e platsen. Här en liten rapport ifrån Linda:

Lindas sambo har också klippt ihop en liten film som täcker eventet, se den här:BarmarksSM 2023 youtubefilm


"Briardbrons på SM i barmarksdrag.
Den 20-22 oktober gick SM i barmarksdrag av stapeln i Svartbäcksmåla utanför Nybro.
Jag och Purple (RLD N Goblinwalley Purple Heart) tävlade i klassen DCWV-B, dvs linlöpning yngre veteran dam grupp B.

Barmarksdrag innebär att man springer, cyklar, kör scooter eller vagn med en eller flera hundar. En barmarkstävling pågår vanligtvis 2 dagar där man tävlar ett heat dag 1 i lottad startordning och tävlar ett heat dag 2 där det är jaktstart. Jag och Purple började fint dag 1 med att ha bra häng på tjejen som startade 1 minut innan mig, så efter dag 1 låg vi 3:a med 40 sekunder ner till 4:an och 5:an och ca en minut upp till 2:an.
Dag 2 var det 5 grader varmt och hällregn - inte jättetrevligt väder att springa i då det gärna blir rätt halt i spåret då, och vi hade ju bara 40 sekunder ner till nästa tävlande - väldigt nervöst! Vi lyckades dock hålla ihop och dra ifrån ytterligare 15 sekunder från 4:an och landade på en bronsplacering!
Jag är så stolt över mitt lilla svarta energiknippe!


Tyvärr lyckades inte Jonas Larsson och briarden Mira (RLD N Donatien Marquis de Sade Omikron Mira) försvara sitt SM silver från förra året utan landade på en fjärde plats detta året i klassen DCMV-B, dvs linlöpning yngre veteran herrar grupp B."

Publicerad 2023-12-09
(Tyvärr har det dröjt med publicering då det fallit lite mellan stolarna hos webmaster som tydligen sitter på en pinnstol och detta beklagar jag Lasse.)
Sök